Ik werk achter de schermen als programma coach voor KRO/NCRV voor Boer Zoekt Vrouw. Hier ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding en nazorg van de deelnemers. Als het vaste aanspreekpunt voor de boeren en hun briefschrijfsters sta ik altijd klaar met een helpende hand en een luisterend oor, ben ik vertrouwenspersoon en bied ik met een betrokken aanpak ondersteuning waar nodig.

Achter de schermen kun je mij vinden als programmacoach voor tv-programma’s. Met ruim 15 jaar ervaring bij meer dan 25 programma’s weet ik hoe de media-industrie werkt en waar de behoefte ligt bij kandidaten, deelnemers, cast en crew. Ik ben vertrouwenspersoon en bied begeleiding, coaching, voor- en nazorg binnen mediaproducties. Dit doe ik in opdracht van zenders, omroepen en producenten. Professionele begeleiding van deelnemers geeft rust. En het neemt werk én zorgen uit handen van de productie. Mijn kracht ligt in het verbinden van de kennis en ervaring van mijn twee vakgebieden: media en coaching. Met mijn professionele, enthousiaste en empathische aanpak plus mijn nodige gevoel voor humor, zorg ik in het team en bij de deelnemers voor dat veilige ‘rots in de branding’ gevoel en zet ik in op persoonlijke kracht, groei, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Achter de schermen

Deelnemers voelen zich vertrouwd, begrepen en bekwaam, waardoor ze stevig in hun schoenen komen te staan en deelname als een plezierig avontuur wordt ervaren. 

Juiste begeleiding

Ben je voor jouw productie op zoek naar de juiste coaching, begeleiding, nazorg en mediatraining van artiesten, kandidaten, deelnemers, cast of crew? Plan dan meteen een belafspraak in door te mailen naar coaching@miriampieneman.com. Alles kan op maat worden gemaakt en naar wens worden ingevuld. Korte of langdurige begeleiding, eenmalige coach sessies, (social) media training en meer. We kijken samen naar wat jullie precies willen en wat er nodig is voor jullie productie.

Begeleiding

De impact van deelname aan een programma wordt vaak onderschat. Niet alleen tijdens maar juist ook na deelname. Daarom is coaching en nazorg na de opnames, tijdens de uitzendperiode en na de laatste aflevering van essentieel belang. Ik check in bij de kandidaten en biedt iedere kandidaat na deelname een nazorggesprek en in afstemming met de producent spreken we een termijn af, dit varieert van een paar maanden na uitzending tot een jaar na de laatste aflevering. Ik check gedurende de afgesproken periode met de deelnemers in, geef advies en verwijs eventueel door waar nodig. 

Ik verzorg professionele begeleiding achter de schermen van televisieprogramma’s (van reality tot drama). Voor, tijdens en na deelname ondersteun ik bij uitdagingen en problemen. De focus ligt daarbij op mentale ondersteuning in de vorm van (dagelijkse) begeleiding en persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van weerbaarheid en zelfvertrouwen. Ik werk met verschillende methodes die ik samen breng in een op maat gemaakte aanpak die optimaal bewapent tegen persoonlijke uitdagingen én die van het programma. 

Nazorg

Ben je op zoek naar een coach om de puntjes op de i te zetten en de vaste gezichten van jouw programma meer zelfvertrouwen te geven en steviger in hun presentatie skills te krijgen? Met doelgerichte coachtechnieken en slimme trucjes uit 15 jaar werkervaring in televisie zet ik mensen in hun kracht zodat ze tijdens opnames vol zelfvertrouwen voor de camera staan.

vaste gasten

Van zangeres tot danseres, van DJ tot singer/songwriter, van toneelacteur tot youtube ster en iedereen die dagelijks in de spotlight staat door het creëren van content. Ik begeleid diverse talenten op hun weg naar het grote publiek. Naast concrete handvatten om optimaal te presteren bied ik ook vertrouwen, begrip, steun, advies en nazorg. 

Artist & Media Coaching